Barion Pixel

FORGOT YOUR DETAILS?

„A” vizsga tanfolyam

100,000Ft

Milyen érzés repülni? Nos milyen érzés a szerelem, vagy hogyan írsz le egy csodás naplementét? A repülést elmesélni aligha lehet, de átélni és megtanulni annál inkább. Fedezd fel Te magad a felejthetetlen élményt, amikor csak Te vagy és az elemek! Éld át, ahogy a szél belekap az ernyődbe és elindulsz felfelé, hogy meghódítsd az eget, a felhőket és az alattad elterülő csodaszép tájat! 

A képzés első napján elméleti tudásodat csiszolják majd, hogy alapvető biztonságtechnikai és meteorológiai ismereteket szerezz, hogy tisztában légy pl. a légáramlatok természetével, azzal, hogyan viselkedik az emberi test és persze az ernyő a levegőben, majd kezdődhet a valódi élvezet. A Hármashatár-hegy környéki lankákon tanuljátok meg kezelni az ernyőt és gyakoroljátok a startot. A tréning második napját a Budapest környéki kisdombokon töltitek, ahol jön a java: CB rádiós felügyelet mellett többször is elemelkedhetsz majd az 50 méter magas dombokról és végre repülhetsz. Itt 3-4 napot töltünk, hogy tökéletesítsük a start és leszálló tudásodat, majd irány az Egri hegyek felé ahol jönnek a magasstartok. Itt 150-250 m magas starthelyekről emelkedünk a magasba és gyakoroljuk a lejtőrepülést, termikelést, mellyel akár fél egy órát is a levegőben tudunk tölteni. Amennyiben az időjárás együttműködő, a meleg feláramlatokat, az ún. termikeket kihasználva akár 500-600m magasra is felrepülhetünk. A tanfolyam alatt sátrazással vagy szálláson oldjuk meg az éjszakázást és esti tábortüzes sütögetések mellett beszéljük át a nap élményeit.

A képzés célja, hogy a tanfolyam végeztével önállóan repülhess, akár több órát is a levegőben töltve. Ehhez folyamatos kontroll alatt, rádió adó-vevő segítségével biztosítjuk a gyors és biztonságos fejlődésed feltételeit. A képzés személyre szabott ütemben folyik, lépcsőzetesen egyre nagyobb dombokról startoltok, míg végül eljuttok arra a szintre, hogy bármilyen magas hegyről önállóan startolhattok.

Habár nálunk a gyakorlat az elsődleges, az elméleti oktatásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Az elméleti előadásokat a helyszínen tartjuk meg, illetve klubunk előadótermében videó vetítéseket is szervezünk néhány fejezethez. A tanfolyamot egy gyakorlati és elméleti vizsgával zárjuk, melyet követve meg is kapod első jogosítványodat az „A” vizsgát.

Egy felejthetetlen élmény, mely könnyen válik hobbivá, életformává, szerelemmé. Vigyázat függőséget okoz! 🙂

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Az A vizsga megszerzésére 

 • 10 napos intenzív tanfolyam

Ennél a képzésnél nincsen szünet az egyes képzési napok között. Aktív nyaralás keretein belül válhatunk pilótává.

A tanfolyam időpontja:

 • 2024-ben nem tervezünk tanfolyamot indítani

A tanfolyam ára:

 • Intenzív 10 napos tanfolyam: 200.000 Ft
 • A covid helyzetre való tekintettel, csak 100 000 Ft előleg befizetésére van lehetősség. Amennyiben korlátozások vannak érvényben és emiatt el kell halasztani a képzést, a teljes összeget vissza utaljuk.

Ezért kapsz:

 • Teljes körű szervezés
 • Elméleti és gyakorlati oktatás
 • Felszerelést a tanfolyam teljes időtartamára
 • A vizsga

Költségek amivel még számolni kell. Csőrölésből való repülés esetén, csőrölésenként 1500 – 2500 Ft, ezért 400-600 magasra húznak fel. Egerben az Eged hegyre felszállításonként 2000 Ft (nem kötelező igénybe venni), autózás az egyes repülőhelyekre.

A tanfolyam létszáma maximum 10 főben van limitálva. Amennyiben kevesebb jelentkező van 5 főnél, a tanfolyam nem kerül megrendezésre.

További információk

ELŐLEG

ELŐLEG

Értékelések

 1. cloudadmin

  A részvétel minimum korhatára 16 fő (írásos szülői engedéllyel).

  A részvételhez repülőorvosi vizsgálatra van szükség melyről a következő címen lehet informálódni: http://flydoctor.hu/ vagy http://www.reporvos.hu/

  A részvétel vagy vásárlás feltételei

  Az egyes eseményeken való részvételhez az esemény leírásában szereplő részvételi feltételeknek meg kell felenie minden jelentkezőnek. Ezen feltételek meglétének ellenőrzése a résztvevő feladata. Amennyiben az eseményen vagy a visszamondási határidőn túl derül ki valamely feltétel hiánya, a részvételből a jelentkezőt módunkban áll kizárni és a befizetett összeg nem kerül visszatérítésre.

  Az egyes eseményekre történt regisztráció abban az esetben tekinthető elfogadottnak, amennyiben az előleg vagy annak teljes ára ki lett fizetve. A fizetést követően a vásárlásról egy automatikus számlát küldünk a vásárló által megadott email címre.

  Amennyiben a számla nem érkezik meg 24 órán belül, azt a vásárlónak mihamarabb jeleznie kell felénk.

  A részvételtől vagy vásárlástól való elállás

  A részvételi díjat csak abban az esetben tudjuk visszatéríteni, amennyiben a részvételtől való elállás szándéka legkésőbb az esemény kezdetét megelőző negyedik hétig írásos módon jelezve lett.

  Amennyiben az eseményt az időjárás kedvezőtlen alakulása következtében vagy egyéb okok miatt törölni kell, a befizetett összeget maradéktalanul visszatérítjük.

Mondd el a véleményed
TOP