FORGOT YOUR DETAILS?

Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben a lent felsorolt kérdések nem tartalmazzák a benned felmerülő kérdőjelet, bátran írj nekünk és igyekszünk kielégítő választ adni.

A repüléshez szükséges jogosítások és okmányok

Egy 10 napos intenzív tanfolyam elvégzését követően lehetősség nyílik az "A" vizsga megszerzésére. A sikeres elméleti vizsgát követve ki kell váltani az iskolánál a szükséges repülős okmányokat. "A" vizsgával repülhetünk oktatói felügyelet nélkül, azonban kell a starthelyen lennie egy "B" vizsgával rendelkező pilótának, hogy zöldfülűként meg tudjuk kérdezni alkalmas-e számunkra az időjárás a repülésre vagy sem (rádiós kapcsolatra nincs szükség). Önállóan, felügyelet nélkül az úgynevezett "B" vizsgával nyílik lehetőségünk repülni, melyet egy biztonságtechnikai táborban való részvétellel lehet megszerezni.

Hazai repüléshez: - Kitöltött startkönyv - Légialkalmassági tanúsítvány - Reporvosi vizsgapapír

Külföldön: - IPPI kártya - Rateing kártya

Bővebben:

Az adott naptári évre vonatkozóan szükséged van:
- startkönyv, amiben naprakészen vezeted a repüléseidet (ilyet a 10 napos tanfolyam során mi adunk neked),
- felelősségbiztosítás (rating). Az adott évi repülései terveid alapján Te döntöd el, hogy a felelősségbiztosításod mely országokban legyen érvényes: EU területére (kivéve Ausztria és Svájc), a világon minden országban (kivéve Ausztria és Svájc), illetve van olyan, amelyik a világ valóban minden országában érvényes.
- ha van saját ernyőd: ernyő regisztráció és megfelelőségi tanúsítvány érvényes műszaki pecséttel,
- Magyarországon ún. LAPL repülőorvosi alkalmassági vizsgálaton kapott igazolás,
- Magyar Repülő Szövetség tagság (licence, első alkalommal IPPI kártya kiváltása) akkor kötelező, amennyiben valamilyen siklóernyős versenyen szeretnél indulni, illetve olyan országban repülnél, ahol ezt kérik (pl. Marokkó).

Igen kell!!

A jelenleg hatályos jogszabály szerint, ahhoz hogy részt vehessünk akár egy 3 napos kedvcsinálón vagy akár egy teljeskörő "A" vizsga tanfolyamon, repülőorvosi vizsgálattal kell rendelkeznünk.

Egyéb Kérdések

Nyugodtan készülj a tanfolyamra, ha várólistára kerültél, a tanfolyamot megelőző napokban mindig van annyi visszamondás, hogy sorra kerülj. Eddig minden várólistás bekerült a képzésre.

Ha szeretnél tandemrepülni és van már kuponod, vagy átutaltad a tandemrepülés díját, annyi a dolgod, hogy megírod nekünk a hirlevel@cloudbase.hu-ra egy általad választott tetszőleges időpontot. Mi leszervezzük az adott időpontra tandempilótáink egyikét és válaszlevélben elküldjük az elérhetősségét. A repülést megelőzően egy két nappal fel kell hívni, hogy a találka pontos időpntját és helyszínét egyeztessétek. Amennyiben az időjárás nem együttműködő, újabb időpontot egyeztetünk.

TOP