FORGOT YOUR DETAILS?

Varázslatos India

by / csütörtök, 02 december 2010 / Published in India, Utazások

alt
A közelmúltban hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy nekiindulok életem egyik legnagyobb kalandjának, mégpedig egy két hónapos hátizsákos, vagy inkább mondjuk siklóernyős hátizsákos túrának a varázslatos Indiába. Ez a kirándulás nem csak a repülésről fog szólni, bár hogy pontosan miről fog szólni még nem tudom, hiszen egyáltalán nincs útitervem, de erre szolgál majd a 12 órás repülőutam, hogy ott kitaláljam az első állomásom színhelyét. Kicsit hagyom magamat irányítani a sors kezétől és sodródom az árral.

A repüléseket nem kötöm kifejezett siklóernyős starthelyekhez, ahol éppen alkalmas az idő és a hely a szárnyalásra, ott egészen biztosan előkapom az ernyőt.

Felszerelésemet nem bonyolítom túl, de azért a kilókra nagyon odafigyeltem, mert mint ahogy azt tudjuk, egy nehéz pakkal a hátunkon sok túra válhat igen kellemetlen élménnyé.

Amit magammal viszek, azok a következők:

Windtech Zephyr Lite, Windsos Lite mentőernyő, Airlite beülő airbaggel, bukósisak, varió, rövidnadrág, egy 700g-os hálózsák, 3 póló, 4 zokni, alsónemű, törülköző, piperecuccok, fényképező + fényképező teleszkóp, 1 liter pálinka a gyomorfertőtlenítés végett, néhány gyógyszer, na meg az utazó legjobb barátja, ami nem más, mint a Lonely Planet. Ebben a könyvecskében minden útmutatás megtalálható, hogy ne húzzanak le, ne betegedj meg, hol szálljál meg és hogy hol mi mennyibe kerül.

Ez a felszerelés, mindössze csak 13,5 kg-ot nyom, melyből a Lonely Planet legalább egy kiló, na meg a pálinka mennyiség csökkenésével csak könnyebb lesz a csomagom.

A gépem ma reggel 8.55kor indul Ferihegyről és egy kis Moszkvai pihenővel tovább is megyek Delhibe, ahol hajnali 0.55 kor érkezem meg.

Jelentkezni igyekszem majd minden héten, de előfordulhat, hogy eltűnök kicsit hosszabb időre, meg nem tudom milyen India internet lefedettsége.

Kommenteket írjatok Facebookon, kíváncsi vagyok a visszajelzésekre, na meg az esetleg jelentkező honvágyat majd csillapítja:)

A következő alkalommal már a helyszínről jelentkezem, addig is minden jót.

Koppány

Tagged under: , , , ,
TOP