2020. január 18., szombat
  • Hungarian

Bónuszbrigád

Tandemrepülés

Iskolánk

Dune de Pyla – Európa legnagyobb homokozója Nyomtatás E-mail

A Bordeaux-tól nyugatra fekvő, 7 kilométer hosszú homokdűne a földközeli repülés Mekkája, egyúttal a legideálisabb hely egy kezdő számára a siklóernyőzés alapjainak elsajátítására.

Az óceán felől fújó lamináris szél reggeltől egészen sötétedésig lehetővé teszi számunkra hogy mezítláb suhanjunk centikre a homok felett.

A Dűnén repülve, hold-ugrálva, bohóckodva, száz métereket síelve újra átélhetjük a rég elfeledett homokozás örömét egy kicsit másik aspektusból.

 

A 2003 óta a Wagas Festivalnak (Freestyle siklóernyős verseny) is otthont adó óceánpartot annyira megszerettük, hogy az idei évtől alapfokot csak itt oktatunk, intenzív egyhetes tanfolyamok keretében. Itt annyira hatékony a tanulás, hogy 3-4 nap után önállóan, rádió-felügyelet alatt lejtőznek a tanulók.

A homok rendkívül megbocsájtó, ami azt jelenti hogy az amatőrök mellet a profik számára is ideális a merészebb földközeli manővereket itt tanulni.

- Halálspirál

- Helico Landing

- Szárnyérintő

- Kite Jump - Moon Jump

- Síelés mezítláb vagy deszkával

 

A mesterségesen ültetett óriási fenyőerdők, amit a homok vándorlásának megállítására telepítettek, a dűne és az óceánpart együttese sajátos látványt nyújt, megígézve minden fotóst.

A Dűne gyakorlatilag egy gigantikus játszótér, ahol pár kilómétert arréb repülve mindig felfedezel egy újabb ’mászókát’ amin órákat elszórakozol, és joggal érezheted magad újra 8 évesnek.